Fransa’da sokağa çıkma yasağını takan yok! Bakan sert çıktı: Embesilsiniz

Reklam

Fransa’da sokağa çıkma yasağına rağmen belirlenen nedenler dışında sokağa çıkanlara İçişleri Bakanı Castaner sert tepki gösterdi. 

Fransa’da 10 bin vakaya yaklaşan vaka ve 264 ölü sayısı ile koronavirüs salgını hızla devam ederken, hükümetin ilan ettiği sokağa çıkma yasağına birçok kişinin uymadığı dikkat çekiyor. Özellikle mahalle aralarında sokaklarda dolaşan insanlar, birçok vatandaşın da tepkisini çekmiş durumda.

Onclick Popunder

Polis 70 bin kontrol gerçekleştirdi

Konu ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Christophe Castaner, salı gününden itibaren ilan edilen acil durumlar dışında sokağa çıkma yasağına birçok Fransızın uyduğunu söyledi. Salı gününden beri polislerin sokakta kontrolleri sıklaştırdığını söyleyen Castaner bu sürede polisin 70 bin kontrol gerçekleştirdiğini, 4095 kişiye de ceza yazıldığını açıkladı.

Embesilsiniz!

Yasağa uymayan bazı kişilerin kendisini modern kahraman zannetiğini de kaydeden Bakan, Ancak kuralları çiğnediğinizde bir embesilsiniz. Ailenizi, arkadaşlarınızı, bakıcılarınızı riske atıyorsunuz ve endiniz için bir tehditsiniz,” ifadelerini kullandı.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz