Miss Turkey ikincisi Cemre Üker’in tacı Fransız vatandaşı olmak için Fransa’ya taşınma kararı alması sonrası geri alındı!
Miss Turkey 2024 yarışmasında ikinciliği elde eden Cemre Üker çalışmalarına ara vermeden devam eden güzeller arasındaydı. Türkiye’yi Miss Supranational’da temsil etmek için hazırlanan Üker’in tacı ve unvanı geri alındı.
Üker, Fransa’daki resmi işlemleri nedeniyle Miss Supranational yarışmasına katılamayacağını açıkladı.
Geçen yıl yapılan Miss Turkey 2024 yarışmasının kazananı İdil Bilgen olurken yarışmada ikinciliği elde eden Cemre Üker çalışmalarına devam ediyordu. Önümüzdeki günlerde ülkemizi Miss Supranational’da temsil etmesi beklenen Üker’in unvanı ve tacı geri alındı. Bununla birlikte Üker, Miss Supranational yarışmasına katılamayacağını bildirdi.
“Fransa’da Vatandaşlık Bürosuyla Randevum Var”
Miss Turkey’nin Instagram sayfasında Üker’in mesajı paylaşıldı. Mesajda şu ifadeler yer alıyor:
“İçinde bulunduğum bazı resmi süreçler nedeniyle ne yazık ki haziran ayında gerçekleşecek yarışmaya katılamayacağım. Önümüzdeki günlerde Fransa’ya giriş yapacağım ve pasaport işlemleri başlayacak. Bununla birlikte, 20 Mayıs – 11 Haziran tarihinde vatandaşlık bürosuyla oldukça önemli duruşmalarım olacak. Avukatım, bu süreçte Fransa’da bulunmamın dosyamın seyri açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu nedenle bu kararı almak durumunda kaldım ve durumu sizlerle vakitlice paylaşmak istedim. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederim.”
Ünvanı Geri Alındı
Miss Turkey’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Eylül 2024 te yapılan yarışmamızda Miss Turkey Supranational seçilen Cemre Üker, ülkesini temsil edeceği yarışmaya kısa bir süre kalmışken, katılmayacağını bildirmiştir. Bu durumda, tüm hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla ünvanı geri alınmıştır.
9-28 Haziran 2025 tarihlerinde Polonya’da yapılacak olan Miss Supranational yarışmasında ülkemizi, Cemre’den sonra en yüksek puanı alan Candan Şeviktürk temsil edecektir. Sevgili Candan’a teşekkür eder, başarılar dileriz.”
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…













































