Fransa’da yükselen akaryakıt fiyatına karikatürlü tepki

Reklam

Fransa’da fiyatlardaki artışı eleştiren bir karikatür çizildi. Bir yanda akaryakıt bidonuna, başka tarafta alkol şişesine yer verildi.

Fransa’da son dönemde artan akaryakıt fiyatları, araç sahiplerinin tepkisine yol açtı. Tepkilerin ardından Le Parisien gazetesine konuşan Fransa Başbakanı Jean Castex, 1 Nisan’dan itibaren litre başına 15 cent indirim uygulayacaklarını duyurdu. Bu önlemle birlikte hükümet, pompadaki yükselen fiyatları bir nebze olsun azaltmak istiyor. Fransa’da fiyatlardaki artışı eleştiren bir karikatür çizildi. Bir tarafta benzin bidonuna, diğer tarafta alkol şişesine yer verildi.

“Ya iç ya da sür”

İkisinin fiyatının aynı olup, 30 eurodan satıldığı belirtilerek, “Ya iç ya da sür, seçimini yapmalısın.” şeklinde ifade kullanıldı. Öte yandan Başbakan Castex, dört ay süreyle uygulanacak söz konusu indirimin devlete maliyetinin 2 milyar euronun biraz üzerinde olacağını kaydetti.

Onclick Popunder

Böylece Fransa’da sürücüler, her 60 litrede 9 euro tasarruf edecek. “Bu bir vergi indirimi mi?” sorusunu yanıtlayan Castex, “Hayır, indirim. Distribütörler uygulayacak ve devlet onlara geri ödeme yapacak.” dedi.

 

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz