Almanya Türk komiser Cihan Çorumlu’yu konuşuyor!

Reklam

Almanya, Frankfurt Emniyet Müdürlüğü’nde 13’üncü revirde komiser olarak görev yapan Cihan Çorumlu’nun icadını konuşuyor. Cihan Çorumlu, polisler için kelepçe, cop, biber gazı, silah ve feneri bir cihazda toplayacak bir tasarım gerçekleştirdi.

Cihan Çorumlu 5 yaşında Almanya’ya geldi. Annesi temizlik işi yaparak, üç çocuğunu yetiştirdi. Cihan Çorumlu şimdi polisler için geliştirdiği cop, el feneri ve biber gazı spreyini bir alette toplayan mucidiyle Almanya’nın gündemine oturdu. Komiser Cihan’ın icadı Amerika yolcusu.

5 yaşında Şereflikoçhisar’dan Almanya’nın Bochum kentine gelen Cihan Çorumlu, polis olma hayaliyle büyüdü. Almanya’da meslek lisesini bitirdikten sonra Kassel kentinde polis akademisine gitti. Akademide okurken, bir fikir geliştirdi. Bachelor tezini bunun üzerine yazdı.

Onclick Popunder

Polisler bellerinde ayrı ayrı kelepçe, cop, biber gazı, silah ve fener taşıyor. Belleri bu aletlerle dolu. Özellikle en arkada takılı olan kelepçe, arka üstü düşme durumunda çok tehlikeli. Bunun yanında karanlıkta bir elinde fener diğer elinde kimlik kontrolü yapan bir polis memuru, herhangi bir müdahale ya da saldırıya uğrarsa, hiç şansı yok. Çünkü iki eli de dolu.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz