Fransa’da oturum izni biten Yozgatlı Türk sınır dışı edilmek isteniyor!

Reklam

Fransa’da oturum izni uzatılmayan Yozgatlı gurbetçi Servet Çalışkan mahkeme kararıyla sınır dışı edilmek isteniyor. Annesi hasta olan gurbetçi Türk, 21 gündür açlık grevi yapıyor.

Fransa’da başkent Paris’in kuzey banliyösü Goussainville’de annesiyle oturan Servet Çalışkanın oturum süresi iş bulamadığı için uzatılmadı. 2009’da Fransa’ya gelen Çalışkan, bunun üzerine 16 Şubat’da gözaltına alındı.  21 Şubat’da çıkarıldığı mahkemede ise Çalışkan annesinin hasta olduğunu belirtmesine rağmen sınır dışı kararı çıktı.

21 gündür açlık grevinde

Bu tarihten sonra sınır dışı edilmek için gözlem merkezine konulan Çalışkan, açlık grevine başladı. 20 gündür açlık grevine devam eden Çalışkan, sağlık problemleri yaşamaya başladı. İkinci kez hastaneye kaldırıldı.

Onclick Popunder

Annesi perişan oldu!

Oğlunun maruz kaldığı durum annesinin sağlık durumunun ise daha da kötüleşmesine neden oldu. Komşuların yardımıyla Fransız yetkililere mektup yazan acılı anne Ayşe Işık, bir an önce oğlunun serbest bırakılması için çağrı yaptı. Oğlunun oturum süresinin uzatılmamasının hiçbir suç ile alakası olmadığını tek nedeninin iş bulamaması olduğunu söyledi. Işık, ‘oğlum benim herşeyim’ diyerek yetkililerden yardım istedi.

İmza kampanyası başlatıldı

Bu arada internette Servet Çalışkan’ın sınır dışı edilmemesi için imza kampanyası başlatıldı. Petitions24 sitesi üzerinden yapılan duyuruda, 20 günden fazladır açlık grevine devam eden Çalışkan’ın sağlık durumunun idari gözaltında tutulmaya elverişli olmadığına dikkat çekildi. Fransalı Türkler imza atarak Servet Çalışkan’a destek vermeye davet edildi.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

1 Yorum

  1. Niye AB Ülkelerinden yaşıyorsun gel ülkende yaşa ananı babanı ailenide al gel yozgatına ülkene gel De gelmez. hepside biliyor Türkiye’de gelir adeletsizliği olduğunu. AB ülkeleri bunların alayını sınır dışı etmeye kalksa alayı Yan çizmeye başlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz