Sıla yolunda dolandırıcılardan akıl almaz yöntem! Bu uyarıya dikkat

Reklam

Türklerden para koparmaya çalışan dolandırıcılar, yeni yöntem keşfetti. Molada araçlarına yağ sıktıkları sürücüleri tamirciye yönlendiriyorlar

Tatillerini anavatanlarında geçirmek için binlerce kilometrelik yolu göze alıp Sıla Yolu’na çıkan Avrupalı Türklerin basına bu yolculuk sırasında pek çok olay geliyor. Bunlardan biri olan dolandırıcılıkta yeni bir yöntem ortaya çıktı.

Onclick Popunder

MOLALARA DİKKAT

Yıllardır, yolda otomobillerine arıza yapmış süsü veren ve durdurdukları araçlardan sahte altın yüzük karşılığı para koparmaya çalısan dolandırıcılar artık benzin istasyonlarında veya molalarda araçların yanına sinsice yaklaşıp lastik arasından yag sıkıyor.

YOLDA DURDURUYORLAR

Dolandırıcılar, yağ sıktıkları aracı takibe aldıktan sonra yolda durduruyor. Sürücüye aracının yağ akıttığını söyleyen dolandırıcılar, “Aman yola devam etme aracında büyük hasar oluşur. Yakında tanıdığımız tamirci var orada baktıralım” diyor. Sürücü panikler de tamirciye giderse aslında hiçbir arızası olmayan araç arızalıymış gibi gösterilip sürücüden para talep ediliyor.

Böyle bir olaya tanık olan Olcay Görür, “Almanya’nın Bottrop kentinden esim Ayten, çocuklarım Çağla, Çağdas ve Çağan ile yolculuk yapıyorum. Sırbistan’da bir istasyondan benzin aldıktan sonra yola çıktım.

Bir otomobilden işaretler yapıldığını gördüm ancak durmadım. Sabah’ın hizmet istasyonuna kadar geldim. Tekerleğin ve aksamının yağ içerisinde olduğunu görünce panikledim. Tamirci gelip bakınca bir şey olmadığı anlaşıldı ve yapılmak istenen dolandırıcılığı anlattı. Molada aracının basından ayrılanlar dikkatli olsun” dedi.

(Sabah)

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz