Fransalı Türkler peş peşe paylaşıyor: “Dünya beşten büyüktür”

Reklam

Merkezi Strasbourg’ta bulunan Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi (COJEP), “Multikültürel bir  dünya için  bir şey yap” konulu küresel bir kampanya çalışması başlattığını duyurdu.

Bu çerçevede Cojep heyeti ağustos ayı sonunda BM New York da UNDPİ’nin 67. ONG Forumu’na katıldı. Foruma katılan 2000 diğer sivil toplum kuruluşları ile yakın temas kuran heyet, projeye destek istendi. Eylül aynda ise Birleşmiş Milletler Cenevre ofisinde düzenlenen 39. İnsan Hakları Konseyi Genel Kurulu’nda, BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının değiştirilmesi ve STK’ların ve dünyanın geri kalanının eşit ve adil şekilde BM güvenlik konseyinde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dünya beşten büyüktür mesajının verildiği etkinlik sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Cojep heyeti, 24-29 Eylül 2018 tarihlerinde ise Tunus da düzenlenen UNESCO 9.Uluslararası ONG forumana katılarak, “Multikültürel bir dünya için bir şey yap” mesajını verdi. Foruma katılan 150 STK ile temas kurularak proje anlatıldı ve katılan sivil toplum kuruluşları ile partnerlikler oluşturulmaya çalışıldı. Ayrıca Tunus Meclis Başkan Yardımcısı, eski Başbakan, milletvekilleri ve Nahta Partisi’nin lideri Raşid Gannuşi ile görüşülerek proje hakkında temaslarda bulunuldu.

Onclick Popunder

Bu diplomatik girişimlerden sonrası Cojep Genel Başkanı Ali Gedikoğlu öncülüğünde sosyal medya üzerinden yeni bir kampanya başlatıldı. Kampanya çerçevesinde iki ellerini havaya kaldırın insanlar bir tarafta beş parmağını açarak BM Güvenlik Konseyi üyesi beş devleti, diğer elinde sadece baş parmağını havaya kaldırarak mazlum milletleri temsil ediyor.

Cojep Genel Başkanı Ali Gedikoğlu .

“Dünya beşten büyüktür” mesajının verildiği etkinlik sosyal medyada büyük ilgi görürken hızla yayılan kampanya ile BM Güvenlik Konseyinin yapısının değiştirilmesi için bir kamuoyu duyarlılığı oluşturulmaya çalışılıyor.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz