Fransa’da pazartesi günü ulusal yas ilan edildi, bayraklar yarıya inecek

Reklam

Fransa’da dün hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı Jacques Chriac’ın vefatından dolayı pazartesi günü ülke genelinde ulusal yas ilan edildi. 

Fransa’da 86 yaşında hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı Jacques Chriac için pazartesi günü ulusal yas ilan edildi. Bayrakların yarıya indirileceği pazartesi günü Paris’te Saint-Sulpice Kilisesi’nde de Chriac için tören düzenleneceği açıklandı.

Eski cumhurbaşkanlarının ölümünde de yas ilan edilmişti

Fransa’da Ulusal Yas Günü bu güne kadar 3’ü cumhurbaşkanlarının vefatından olmak üzere 7 kez ilan edildi. Buna göre 9 Kasım 1970’de Charles de Gaulle’ün vefatı ile 2 nisan 1974’de Georges Pompidou ve 8 Ocak 1996’da François Mitterrand’ın vefatında ilan edildi.

Onclick Popunder

Paris’deki terör saldırıları sonrasında da ilan edilmişti

Bunların dışında ise 11 Eylül 2001’de Amerika’daki terör saldırısı, 7 Ocak 2015’teki Charlie Hebdo, 13 Kasım 2015’te Paris ve 14 Temmuz 2016’da Nice’deki terör saldırıları sonrası ilan edilmişti.

Fransız siyasetinin önemli bir dönemine damga vuran ve sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir halk içine çıkmayan eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chriac 86 yaşında yaşamını yitirmişti.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz