Fransa’da Türk vatandaşını Le Boncoin’da 14 bin 500 Euro dolandırdılar

Reklam

Fransa’nın en büyük ilan platformu Le Boncoin sitesi üzerinden 14 bin 500 Euro vererek Golf 7 alan Türk vatandaşı dolandırıldı.

Fransa’nın Loire bölgesinde meydan gelen olayda, eşi hamile olan 33 yaşındaki Türk vatandaşı, 5 kapılı bir araç almak için harekete geçti. Ülkenin en büyük ilan platformu Le Bon Coin sitesinde gördüğü 14 bin 500 Euro tutarında 2016 model ve 27 bin 500 kilometrede olan Golf 7 marka aracı almaya karar verdi.  “İlande neredeyse yeni” yazılan araç için sahibiyle iletişime geçen Türk vatandaşı, aracı görmeye satıldığı garaja gitti.

Aracın 22 yaşındaki satıcınının herseyini çok profesyonelce hazırladığını söyleyen mağdur adam, hiçbirşeyden şüphelenmediğini söyledi.

Onclick Popunder

Evine gidince dolandırıldığını anladı

Arabayı kullanmak istediğini söylemesi üzerine de uyanık satıcının kendisini Firminy şehir merkezinde, iki kavşak arasında hızlanma imkanı hiç olmayan bir yolda aracı denettiğini belirtti. Aracı alıp evinin yolunu tuttuğunda ise büyük bir dolandırıcılığa maruz kaldığını anladı.

2 kez kaza geçirmiş, trafiğe çıkması yasak

Aracı kontrol ettiren mağdur vatandaş, aracın daha önce iki kez kaza geçirdiğinin ortaya çıktığını söyledi. Ayrıca güvenlik normlarını yerine getirmediği, aracın şasinin başka bir araçla değiştirildiği, hava yastıklarının olmadığı gibi birçok nedenden dolayı aracın trafiğe çıkmasının da yasak olduğu anlaşıldı.

Bilerek satın aldı iddiası

Ancak satıcının aracı geri almayı reddettiği, zaten aracı satarken tüm bu hataları söylediğini ve alıcının da kabul ettiğini iddia etti.

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunan Türk vatandaşı ise bu durumdan da hiçbir sonuç alamadığını aktardı.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

1 Yorum

  1. Bilginiz..!!! Fransa devletinin hakemleri, avukatlari vs.. Bu durumlarda kendi vatandasini hakli cikarip TURK vatandasini haksiz durumda dusuruyor ve ya ilgilenmiyorlar.. Yani TURK vatandasin haklari korunmuyor bundan emin olun… Emin olun ki bunu bir Turk yapmis olsaydi akliniza gelmeyen cezalari yasardi aninda hatta 24 ve y’a 48 saat goz altina alinirdi dolandiriciliktan..!!! Ben kendi cift vatandas olmama ragmen bir fransiz polis (arkadasim) tarafin Dan dolandirilmama ragmen en buyuk cezayi Ben yedim ve isimden oldum..!! Oda hala isini devam edip benden daha az bir cezayla kurtulmus oldu..!!! O nefretin ve haksizligin karsiliginda memleketimde yasamaya karar verdim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz