Paris’teki saldırı ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı: Bu İslamcı bir terör eylemidir

Reklam

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün meydana gelen bıçaklı saldırı ile ilgili konuşan İçişleri bakanı Darmanin, “Açıkça bu İslamcı bir terör eylemidir” ifadelerini kullandı.

Fransa’da mizah dergisi Charlie Hebdo’nun eski ofisi yakınlarında meydana gelen ve 2 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırı ile ilgili İçişleri Bakanı Gérald Darmanin açıklama yaptı. France 2 televizyonuna konuşan Dermanin, saldırganın Pakistan asıllı ve 3 yıl önce Fransa’ya geldiğini doğruladı. 1 ay önce silah taşıdığı için gözaltına alınan şahsın radikalleştiği yönünde ellerinde bilginin olmadığını aktardı. İçişleri Bakanı, “Açıkça, bu İslamcı bir terör eylemidir.“ ifadelerini kullandu.

2 kişi yaralandı, Pakistan asıllı saldırgan gözaltında

Bugün, Fransa’da beş yıl önce kanlı bir terör saldırısına sahne olan Charlie Hebdo dergisinin eski binasında ikinci kez saldırı düzenlenmişti.

Onclick Popunder

Bina önüne gelen 18 yaşındaki Pakistan kökenli olduğu belirlenen bir saldırgan, Premieres Lignes adlı haber yapım ajansında çalışan iki gazeteciyi satırla ağır yaraladı. Polis, olay yerinden kaçan saldırganı ve video kayıtlarında saldırganın yanında görünen 33 yaşındaki ikinci bir zanlıyı yakaladı. Soruşturmayı Paris Terörle Mücadele Savcılığı üstlendi.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz