Türkiye, Giresun’da internetten tanıştığı Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk’e ağlıyor. İkilinin geçen yıl internet ortamında tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulması üzerine Hüseyin Can Gökçek’in barışmak için dün Ankara’dan Giresun’a geldiği de öğrenildi. 16 yaşındaki genç kızın daha öncede aynı kişi tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.
Giresun’da dün Sıla Şentürk (16), ailesiyle yaşadığı evde eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek (21) tarafından öldürüldü. Cani, yanında getirdiği bıçakla genç kızın boğazını kestikten sonra kaçtı. Cinayet anında Sıla’nın annesi ve babasının işte, erkek kardeşinin ise okulda olduğu belirlendi.
İNTERNETTE TANIŞTILAR
Evdeki yatalak babaannenin çığlıklarını duyan komşular, içeri girdiklerinde kızın cesediyle karşılaştı. Zanlı, şehir dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda polis ekiplerince yakalandı.
Ankara’da ikamet eden katil zanlısının genç kızla internette tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulması üzerine Gökçek’in Sıla’yı öldürmekle tehdit ettiği belirlendi. Sıla’nın tehditler üzerine devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği ancak 2 hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine evine geri döndüğü ortaya çıktı. Sıla ile barışmak için önceki gün Giresun’a gelen Gökçek’in geceyi bir otelde geçirdiği, dün de cinayeti işlediği eve gittiği tespit edildi.
TÜRKİYE SILA’YA AĞLIYOR
Sıla Şentürk cinayetine spor kulüpleri de kayıtsız kalmadı. Aralarında Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da olduğu birçok kulüp, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda cinayete tepki gösterdi. Binlerce sosyal medya kullanıcısı da çocuk ve kadın cinayetlerine tepki yorumlarında bulundu.













































