Fransa’da doktorlar, ‘geçinemiyoruz’ diyerek stetoskoplarını sokağa attı!

Reklam

Sağlık sisteminde yaşanan kriz, son aylarda birçok Avrupa ülkesinde sağlık çalışanlarının protesto amacıyla sokaklara inmesine sebep oldu.

Sağlık çalışanı yetersizliği ve ilaç tedarik sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiren Fransa’da doktorlar ayaklandı. Ülkedeki krizin ve geçim sıkıntısının büyümesi üzerine harekete geçen sağlık çalışanları, hükümeti protesto etti. Paris’te bir araya gelen doktorlar, yükselen fiyatlara karşı maaşlara iki kat zam yapılmasını talep etti.

Maaşlara iki kat zam istediler 

İki yıldır doktor maaşlarında artış kaydedildiğini ancak bunun yetersiz kaldığını gördüklerini ifade eden Fransa Başbakanı, hükümetin sağlık sistemindeki krizi aşmak için bir yol haritası üzerinde çalıştığını söyledi.

Onclick Popunder

“Grev kararı sorumsuzca”

Borne, hastanelerde personel krizinin ve hasta yoğunluğunun yaşandığı bir dönemde pratisyen hekimleri greve devam etme kararları nedeniyle eleştirdi. Borne, “Zorluk yaşadıklarını, iyileştirmeler isteyebileceklerini anlıyorum ancak hastanelerde gerginliğin arttığı bir dönemde grev yapmak sorumsuzca.” ifadesini kullandı.

 

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz