Fransa’da mültecilere yardım eden o çiftçi yeniden gözaltında

Reklam

Artı33 Özel-Haber

Fransa’da geçtiğimiz hafta sığınmacılara yardım ettiği için hakim karşısına çıkan Fransız çiftçi yeniden aynı suçtan gözaltına alındı.

Onclick Popunder

Fransa’da mültecilere yardım ettiği için hapis cezası ile karşı karşıya kalan  37 yaşındaki çiftçi Cédric Herrou, aynı suçu işlediği gerekçesiyle bir kez daha gözaltına alındı. Herrou, Alpes-Maritimes Bölgesi’nde evinin yakınındaki mültecilere yardım ettiği için yeniden gözaltına alındı.

Eritreli mültecilerin sınırı geçmesine yardım ediyordu

Yardımsever çiftçinin, 3 Eritreli mülteciyi kontrol noktasının olmadığı bir yoldan Fransa’ya geçmesine yardım ederken gözaltına alındığı kaydedildi.  Cédric Herrou’nun çalıklara saklanmaya çalışırken polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Herrou’nun avukatı Zia Oloumi müvekkilinin kaçak mültecilere yardım ederken yakalandığını söyledi. Bu suçun da müvekkilinin gözaltına alınması için yeterli bir sebep olduğu kaydedildi.

‘Evet yardım ettim, çünkü ihtiyaçları vardı’

Cédric Herrou, 4 Ocak’ta sığınmacılara yardım ettiği için hakim karşısına çıkmıştı. Mahkemede yaptığı savunmada37 yaşndaki çiftçi, “Evet mültecilere yardım ettim çünkü o insanların problemi vardı. Evet yaptım çünkü yardım etmem gerekiyordu. İnsanlar otoyol üzerinde ölüyordu. Acı çeken aileler vardı. Sınırları yerleştiren fakat sonuçlarıyla uğraşmayın bir devlet var” şeklinde konuşmuştu.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz