Fransa’da sosyal konutlarda oturan birçok kişi, yıl sonuna yaklaşırken yüksek miktarlarda ek ödeme faturalarıyla karşı karşıya kaldı. Özellikle ısınma giderlerindeki artıştan kaynaklanan bu ek ödemeler, bazı bölgelerde binlerce Euro’ya ulaştı.
Fransa’da HLM’lerde charge’lar patladı. Saint-Ouen’de bir kiracı için 1.500 Euro, Seine-Saint-Denis’de Tremblay-en-France’da ise 8.000 Euro’yu aşan faturalar, sosyal konut sakinlerini zor durumda bıraktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusal Konut Konfederasyonu (CNL) Başkanı Eddie Jacquemart, “Bu, Noel öncesi çok üzücü bir sürpriz oldu,” diyerek duruma tepki gösterdi.
Sorunun Kaynağı Nedir?
Normalde sosyal konutlarda yıllık olarak düzenlenmesi gereken ek ödemeler, bazı bölgelerde üç yıla kadar birikmiş durumda. Yasaya göre, ev sahiplerinin ek ödemeleri en fazla üç yıl içinde talep etme hakkı bulunuyor.
Ancak üç yıl boyunca biriken faturalar, ciddi boyutlara ulaştı. Özellikle Paris, Seine-Saint-Denis, Essonne ve Val-de-Marne gibi bölgelerde yüksek tutarlar dikkat çekiyor.
Sosyal konut sakinlerinin bu beklenmedik yükle baş edebilmesi için yetkililerin de çözüm üretmesi bekleniyor. Özellikle enerji fiyatlarındaki artış ve ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığında, bu durumun birçok aileyi zor durumda bırakabileceği belirtiliyor.
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…











































