Türkiye’nin Paris Büyükelçisi’ne saldıranlar hakim karşısına çıkıyor

Reklam

Artı33 Özel-Haber

Fransa’nın başkenti Paris’te Türkiye’nin eski Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’e yönelik yapılan ‘boyalı su’ saldırısının failleri hakim karşısına çıkacak. Ermeni asıllı 2 Fransız vatandaşı, ”Tasarlayarak bilinçli şiddet uygulamak” suçundan yargılanacaklar. Ermeni lobileri ise dava öncesi harekete geçti.

Onclick Popunder

2015 yılının Mart ayında meydana gelen olayda Paris Descartes Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye ve Fransa’da Laiklik’ konferansına konuşmacı olarak katılan Akil, kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına maruz kalmıştı. Polis tarafından gözaltına alınan saldırgan ve ona yardım ettiği belirlenen bir kişinin Ermeni asıllı Fransız vatandaşı oldukları kaydedilmişti.

Ermeni lobisi saldırganlar için bağış kampanyası başlattı

7 Mart’da Nanterre Ceza Mahkemesi’de görülecek dava öncesi Fransa’daki Ermeni lobiler harekete geçti. Ermeni Charjoum Hareketi Türkiye’nin eski Paris Büyükelçisine saldıran iki kişinin mahkeme masraflarının ödenmesi için internet üzerinden bağış kampanyası başlattı.

Fransa Ermeni militanları yargılamayı bıraksın

Ayrıca Fransızca yayın yapan Ermeni dergi Armenews’de yayınlanan bildiride de Büyükelçi Hakkı Akil’e yönelik çirkin saldırıyı yapanlara destek çıkıldı. Fransa’nın Ermeni militanları takip etmek yerine Türkiye’ye destek vermeyi durdurması gerektiği savunuldu.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz