Fransa’da yaşayan bir baba ile Türkiye’de yaşayan anne arasındaki velayet savaşı mahkemeye taşındı. Oğlunu okul yolunda kaçırarak Türkiye’ye götüren anne hakkında 6 ay hapis cezası istendi! Mahkeme kararını 26 Haziran’da açıklayacak.
Fransa ve Türkiye arasında velayet anlaşmazlığı yaşayan bir çiftin davası, yıllar süren hukuki mücadelenin ardından mahkemeye taşındı.
Türkiye’de evlenen çift 4 yıl sonra boşanma kararı aldı. Çocuk, 3 yaşından itibaren babasıyla birlikte Fransa’da yaşamaya başlarken, anne, çocuğunu okul yolunda kaçırdı.
Kaçırılan çocuk, uluslararası arama kararıyla yakalanırken, anne, 47 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılıdı. Küçük çocuk ise babasına teslim edildi.
Savcı: “Adaleti Kendisi Sağlamaya Çalıştı, 6 Ay Hapis Verilsin”
Bobigny Mahkemesi’nde görülen davada savcı, annenin adaleti kendi yöntemleriyle sağlamaya çalıştığını belirterek 6 ay hapis cezası talep etti.
Mahkeme kararı 26 Haziran’da açıklanacak!
Fransa’da çocuk kaçırma suçlarına karşı yasal düzenlemeler giderek sıkılaşıyor. 26 Haziran’daki mahkeme kararı, uluslararası velayet davaları için emsal teşkil edebilir!
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…













































