Fransa’nın Aisne bölgesindeki Fère-en-Tardenois kasabasında fast-food sayısının artması üzerine belediye başkanı yeni kebab restoranı açılışlarını yasakladı. Karar halk arasında tartışma yarattı.
Fransa’nın Hauts-de-France bölgesinde bulunan Fère-en-Tardenois kasabası, yalnızca 3.000 kişilik nüfusuna rağmen 6 fast-food restoranına ev sahipliği yapıyor. Burger, pizza, tacos ve kebapçıların artışına tepki gösteren Belediye Başkanı Jean-Paul Roseleux, yeni fast-food açılışlarını yasaklayan bir kararname çıkardı.
“Ana Cadde Kebapçılar Sokağına Döndü”
Başkan Roseleux, hızlı yemek zincirlerinin kasabanın imajına zarar verdiğini savunarak şunları söyledi:
“Bu şekilde devam ederse esnaflar zarar görecek, şehrin görüntüsü de değişecek. Ana cadde neredeyse tamamen kebapçılarla doldu. Buna artık dur demeliyiz.”
Halk İkiye Bölündü
Karar, kasaba sakinleri arasında farklı tepkilerle karşılandı. Uygun fiyat ve pratikliği nedeniyle fast-food tercih edenler yasağa sıcak bakmazken, bazıları ise daha fazla geleneksel restoran görmek istiyor. Bir kadın, “8 euroya doyurucu bir menü almak kolaylık. Evde bu kadar hızlı hazırlanmaz” derken, başka bir sakin ise “Kasabamızda sağlıklı ve dengeli yemek sunan mekanların artması çok daha önemli” ifadelerini kullandı.
Sadece Bir Geleneksel Restoran Kaldı
Kasabada fast-foodların yanında yalnızca bir geleneksel restoran hizmet veriyor. Yerel ürünlerle yemek hazırlayan restoranın sahibi Jean-Baptiste Mezzarobba, müşterilerin kaliteli ve yerel yemeklere hala büyük talep gösterdiğini söyledi.
Prefektür Kararı İnceliyor
Belediye başkanı, yasağın yeni restoranların önünü açacağını umarken, kararnamenin geçerliliği şu anda prefektür tarafından inceleniyor. Önümüzdeki günlerde kararın kalıcı olup olmayacağı belli olacak.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































