İstanbul’da yüz binlerce kişi Galata Köprüsü’nde bir araya gelerek Gazze’de yaşananlara dikkat çekti. 2026’nın ilk gününde düzenlenen buluşmada 520 bin kişi, insan hakları ve adalet çağrısıyla “Özgür Filistin” mesajı verdi.
Gazze’de süren insanlık dramına karşı dünyanın farklı noktalarında tepkiler yükselirken, İstanbul’da Galata Köprüsü’nde düzenlenen büyük buluşma Türkiye’nin kararlı duruşunu bir kez daha ortaya koydu.
Galata Köprüsü’nden Dünyaya Mesaj
İsrail’in iki yılı aşkın süredir Gazze’de sürdürdüğü saldırılarda on binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesi, uluslararası kamuoyunda tepkilere yol açmaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul’da düzenlenen Gazze’ye destek eylemi, Galata Köprüsü’nü dolduran kalabalıkla dikkat çekti. Katılımcılar, “Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz” sloganlarıyla dünyaya mesaj verdi.
2026’nın İlk Gününde 520 Bin Kişi Bir Araya Geldi
Yeni yılın ilk gününde gerçekleştirilen çağrıya resmi verilere göre 520 bin İstanbullu katıldı. Soğuk havaya rağmen Galata Köprüsü’nü dolduran kalabalık, hep bir ağızdan “Nehirden denize özgür Filistin” sloganını attı. Eylem, İstanbul’un simge noktalarından birinde gerçekleşmesiyle de sembolik bir anlam kazandı.
Mahşeri Kalabalık Havadan Görüntülendi
Galata Köprüsü ve çevresinde oluşan yoğun kalabalık, drone ile havadan görüntülendi. Görüntüler, eylemin büyüklüğünü ve katılımın yoğunluğunu gözler önüne serdi. Duygusal anların yaşandığı buluşmada, İstanbul sokakları uzun süre atılan sloganlarla yankılandı.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































