Fransa’da kontrol altına alınamayan orman yangınları nedeniyle bu yıl yanan alan 50 bin hektarı aştı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği’nden yangın söndürme uçakları ve helikopter desteği talep etti.
Fransa, yaz aylarının en büyük orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Ülkenin özellikle güneybatısındaki Gironde bölgesinde etkisini sürdüren alevler nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması’nı devreye sokarak uluslararası destek istedi.
Hırvatistan, Portekiz, Çekya ve Slovakya Destek Gönderiyor
Macron, yaptığı açıklamada yangın söndürme çalışmalarına katkı sağlayacak ülkelere teşekkür etti. Avrupa Birliği koordinasyonuyla Hırvatistan ve Portekiz’den ikişer yangın söndürme uçağı, Çekya ve Slovakya’dan ise iki helikopter Fransa’ya gönderilecek.
50 Bin Hektardan Fazla Alan Kül Oldu
Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, yıl başından bu yana çıkan yangınlarda 50 bin hektardan fazla alanın yandığını açıkladı. Bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık üç kat fazla olduğu belirtildi.
Gironde’nin Saumos bölgesinde üç gündür devam eden yangında 10 bin hektardan fazla alan zarar görürken, Landes bölgesindeki Biscarrosse yangınında ise yaklaşık 2 bin 500 hektar alan kül oldu.
43 Bin Kişi Tahliye Edildi
Yangınlar nedeniyle Gironde ve Landes bölgelerinde toplam 43 bin kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Sadece Gironde’da iki gün içinde 35 bin kişi evlerinden çıkarıldı.
Yangınlarda şimdiye kadar 53 ev ile bir kamp alanı tamamen yandı. Ayrıca 27 itfaiye eri hafif yaralanırken, ülke genelinde 32 farklı noktada yangınla mücadele sürüyor.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…












































