Almanya’da yaşayan Gizem ve Seden Buğur kardeşler, geçtiğimiz hafta Almanya Karate Federasyonu tarafından yapılan Almanya finalinde, kendi kilolarında altın madalyanın sahibi oldu.
Genç Almanya şampiyonları Seden ve Gizem, karatede iki kez dünya şampiyonluğu bulunan ve bir çok şampiyon yetiştiren Veysel Buğur’un kızları. Veysel Buğur, 1990‘lı yıllarda hem Türkiye hem de Almanya adına dünya şampiyonluğu kazandı.
Üç kızına da küçük yaşlardan itibaren karate öğreten Veysel Buğur’un, bugün 29 yaşındaki kızı Duygu da Almanya şampiyonluğunun yanı sıra 2012 yılında dünya ikincisi oldu ve daha sonra kariyerini tamamladı. Duygu 2019 yılında Berlin’de Yılın Sporcusu yarışmasında ikinci olmuştu.
Türkiye’de yarışacaklar
23 yaşındaki Gizem, bu yıl Gaziantep’te 25-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Karate Şampiyonası’nda yarışacak. Gizem 55 kilo müsabakalarında Almanya’yı temsil edecek. Seden ise Porto’da Karate Prömiyer Ligi’nde dünya klasmanındaki yerini güçlendirmek için mücadele edecek.
Seden, Dünya Gençler Şampiyonasında mücadele edecek
Seden ayrıca haziran ayında Prag’da yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası’nda ve ekim ayında ise Konya’da gerçekleştirilecek olan Karate Dünya Gençler Şampiyonası’nda mücadele edecek.
Karate dünya klasmanında 76.sırada yer alan Gizem, Berlin Hür Üniversitesinde Ekonomi İletişimi, kilosunda dünya klasmanında 49.sırada yer alan Seden ise Eğitim Bilimleri Fakültesin’de öğrenimine devam ediyor.
Kaynak: Hürriyet










































