Fransa’da parkta düşerek iki kolunu kıran 7 yaşındaki Doğa Ö., ailesi tarafından Türkiye’ye getirilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi edildi. Ameliyatsız müdahaleyle kolları alçıya alınan Doğa, yeniden oyun oynayabileceği günü bekliyor.
Fransa’da 13 Eylül’de parkta kaydıraktan düşen 7 yaşındaki Doğa Ö.’nün iki kolu kırıldı. İlk müdahalenin ardından aileye ameliyat önerildi. Ancak aile, Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçerek Türkiye’de tedavi olma kararı aldı. 14 Eylül’de Ankara’ya getirilen küçük kız, Bilkent Şehir Hastanesi’nde uzman doktorlar tarafından ameliyatsız yöntemle tedavi edildi.
“Ameliyat gerekmedi”
Bilkent Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İzzet Bingöl, “Her iki ön kolda çift kırık vardı. Ameliyat ihtiyacı duymadan, kırıkları yerine oturtarak alçı tedavisiyle takip ediyoruz” dedi. Bingöl, bu sürecin Türkiye’nin sağlık vizyonunun bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.
” 6 hafta tedavi altında kalacak”
El Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erdinç Acar ise, “Fransa’da yapılan ilk müdahalede gerekli tedavi uygulanmamış. Aile bu yüzden Türkiye’ye getirme kararı almış. Çocuğun kolları yaklaşık 6 hafta tedavi altında kalacak ve ameliyata gerek kalmadan iyileşmesi bekleniyor” ifadelerini kullandı.
Küçük Doğa’nın mutluluğu
Tedavisinin ardından konuşan küçük Doğa ise, “İlk düştüğümde çok acımıştı ama şimdi kendimi iyi hissediyorum. Doktorlara ve Sağlık Bakanı Kemal amcaya teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde yeniden oyunlar oynayacağım” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.











































