
Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, Fransa Sivil Savunma ve Güvelik Bakanlığı’na ait sahra hastanesinin bu sabah deprem bölgesi olan Adıyaman’a doğru yola çıktığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Fransa’nın Türkiye’deki depremler nedeniyle gönderdiği 136 kişilik kurtarma ekiplerine ek olarak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talebiyle güvenli bir sahra hastanesi kurmayı taahhüt ettiğini belirtişti.
Fransa’dan hareket etti
Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, şu ifadeler yer verildi: “Fransız Sivil Savunma ve Güvenlik’e ait sahra hastanesi, CMA CGM Fransa tarafından sağlanan kargo uçağıyla bu sabah Türkiye’ye gitmek üzere Fransa’dan hareket etti. Bu operasyon, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Kriz Destek Merkezi ve Büyükelçiliğimiz tarafından koordine edildi.”