Özil ve Gündoğan’a Alman taraftarın tepkisi sürüyor

Reklam

Almanya’nın deplasmanda Avusturya ile yaptığı hazırlık maçında Mesut Özil ve İlkay Gündoğan topu her ayağına aldığında ıslıklandı

Alman Milli Futbol Takımı’nın Türk kökenli futbolcuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirmesini sindiremeyen Alman basını, sonunda taraftarları istediği noktaya çekti. Almanya’nın Avusturya’ya 2-1 yenildiği maçta Özil ve Gündoğan top ayaklarına geldiği her an ıslıklandı. Hatta Mesut Özil, takımını 1-0 öne geçiren golü atmasına rağmen, tribünler tarafından acımasızca yuhalandı. Özil’i, Türkiye düşmanı Avusturya tribünleri de ıslıkladı.

Almanlar’ı 1-0 öne geçiren golü atan Mesut, sevinç yaşamadı. Bu durum karşısında Alman oyuncular da olumsuz etkilendi ve 2-1 mağlup oldular. Mesut Özil ve İlkay’a takım arkadaşları oyundan çıkarken sarılıp desteklerini esirgemedi.

Onclick Popunder

Almanya formasını giyen Mesut ve İlkay’ın aileleri de yapılan saldırılar karşısında büyük üzüntü yaşadı. Yıldız futbolcu Müller ise, “Biz arkadaşlarımızın arkasındayız. Onlar bizim için çok önemli. Bu konunun kapandığını düşünüyorduk” dedi.

Eleştirilere artık son verilsin çağrısı

Alman Milli Takım yönetimi ise artık Özil ve Gündoğan’a yönelik eleştiri ve protestolara son verilmesi gerektiğini görüşünde. Alman Milli Takım Menajeri Oliver Bierhoff maç öncesinde  Süddeutsche Zeitung’a verdiği mülakatta Özil ve Gündoğan’a yönelik eleştiriler konusunda uyarıda bulundu. “Mesut ve İlkay genç insanlar. Sürekli olarak sert eleştiriler yöneltmemek gerekiyor” diyen Bierhoff, “Yüksek nitelikleri olan deneyimli siyasetçiler bile bazen pot kırıyor, hata yapıyor veya yanlış mesajlar veriyor, ancak sonrasında işlerine devam ediyorlar. Futbolcular için farklı standartların geçerli olmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile biraraya gelerek, fotoğraf çektiren Özil ve Gündoğan’ın “siyasi bir mesaj vermek istemediğini” gördüğünü belirten Bierhoff, ancak her iki futbolcuya ve danışmanlarına “bu fotoğrafın yaratacağı etkiyi düşünmek zorunda olduklarını” söylediğini aktardı.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz