Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı devam eden Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’nın 2026 yılı sona ermeden hizmete açılacağını duyurdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gümüşhane’de AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.
Burada konuşan Uraloğlu, Türkiye’nin ulaşım altyapısında son yıllarda önemli yatırımlara imza attığını belirterek, havacılık alanındaki gelişmelere dikkat çekti.
“Bu yıl bitmeden hizmete açacağız”
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’ndaki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Uraloğlu, projenin önemli bir aşamayı geride bıraktığını ifade etti.
Bakan Uraloğlu, “2 milyon yolcu kapasiteli Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’nda inşaat çalışmalarına devam ediyoruz. Altyapısını tamamladık, üstyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. İnşallah yıl bitmeden bu projeyi hizmete açacağız” dedi.
2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak
Tamamlandığında bölgenin ulaşım altyapısına önemli katkı sağlaması beklenen havalimanının yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağı belirtildi.
Projenin, başta Bayburt ve Gümüşhane olmak üzere Doğu Karadeniz bölgesindeki ulaşım imkanlarını güçlendirmesi ve bölgesel kalkınmaya destek vermesi hedefleniyor.
Türkiye’de havalimanı sayısı 58’e yükseldi
Konuşmasında Türkiye’nin havacılık yatırımlarına da değinen Uraloğlu, göreve geldiklerinde ülkede aktif olarak hizmet veren havalimanı sayısının 26 olduğunu, bugün ise bu sayının 58’e ulaştığını söyledi.
Bakan, son yıllarda hizmete açılan yeni havalimanlarının yanı sıra birçok mevcut havalimanının da modernize edildiğini ifade etti.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.












































