2018 Dünya Kupası’nda ikinci finalist de belli oldu

Reklam

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda Fransa’nın ardından ikinci finalist İngiltere’yi 2-1 yenen Hırvatistan oldu. Hırvatistan ikinci uzatma devresinde bulduğu ikinci gol Fransa’nın finaldeki rakibi oldu.

Cüneyt Çakır’ın yönettiği ikinci yarı final maçında karşı karşıya gelen Hırvatistan ile İngiltere, 15 Haziran Pazar günü oynanacak finalde Fransa’nın rakibi olmak için mücadele etti.

Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa’da üçüncülük elde ederek adından söz ettiren Hırvatistan, katıldığı son üç şampiyonada grup aşamasını geçememişti. Oynadığı futbolla futbolseverlerin beğenisini kazanan Hırvatlar, ev sahibi Rusya’yı çeyrek finalde penaltılarla eleyerek grupta elenme şanssızlığını kırmış oldu. Hırvatistan bu sonuçla 20 yıl aradan sonra son dört takım arasına girerek yarı finale yükselmiş oldu.

Onclick Popunder

Daha önce 3 Dünya Kupası ve 3 Avrupa Şampiyonası’ndan penaltılarla elenen İngiltere, bu turnuvada şeytanın bacağını kırdı ve Kolombiya’yı penaltılarla eleyerek çeyrek finalde İsveç’e rakip olmuştu. İsveç’i 2-0’la geçerek yarı finale yükselen İngiltere’nin 2018 Dünya Kupası’nda attığı 11 golün 8’inin duran toplardan gelmesi dikkat çekti.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz