2024 Paris Olimpiyat Oyunları için görkemli açılış töreni hazırlanıyor

Reklam

Paris Olimpiyat Oyunları için organizatörler, açılış törenini ilk kez stat dışına çıkararak sporcuları 160’dan fazla tekneyle Sen Nehri’nde taşımayı planlıyor.

Fransa’nın başkenti Paris’in ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları için sıradışı bir açılış töreni planlanıyor.
Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, açılış töreninin başkent Paris’teki Sen Nehri’nde 600 binden fazla katılımcıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

İlk kez stat dışında açılış töreni düzenlenecek 

Yaz oyunları tarihinde ilk kez stat dışında düzenlenecek açılış töreninde, olimpiyatlara katılan atletler ve resmi yetkililer 160’dan fazla tekneyle yaklaşık 6 kilometre yolculuk yapacak. Teknelerin Notre Dame Katedrali, Orsay ve Louvre müzeleri, başkentin en eski köprüsü Pont Neuf ve Eyfel Kulesi gibi Paris’in simge yapılarının önünden geçmesi öngörülüyor.

Onclick Popunder

80 dev ekran kurulacak

Tören sırasında nehir kenarında alt bölgelerin biletli, üst bölgelerin ise ücretsiz olacağı açıklandı. Ayrıca törenin rahatça takip edilebilmesi için 80 dev ekran kurulacak. Paris Olimpiyatları, 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılacak.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz