2035 yılında Avrupa yollarında dizel ve benzinli araçlar olmayacak

Reklam

Avrupa Parlamentosu üyeleri, Avrupa Birliği’nin küresel ısınmayla mücadele planının bir parçası olarak 2035’te benzinli ve dizel araçların üretiminin sona ermesine karar verdi.

Milletvekilleri 8 Haziran Çarşamba günü yeni termal ve hibrit otomobil satışlarının 2035’te sona erdirilmesi için oy kullandı. Yeni pazarda yalnızca pille çalışan elektrikli otomobillere izin verilecek. Avrupa Komisyonu tarafından önerilen bu tedbir 339 lehte, 249 aleyhte ve 24 çekimser oyla kabul edildi. Şimdi Üye Devletlerle tartışılmalıdır.

2035’ten sonra elektrikli araçlar yollarda

“Sıfır emisyon” hedefi, EPP’den (Avrupa yanlısı sağ ve Parlamentodaki lider güç) bir değişiklikle, bunun yerine 2035’te emisyonlu otomobillerde yüzde 90’lık bir azalmayı hedefliyor. Bu, hibrit otomobillerin satışının devam etmesine izin verecekti.

Onclick Popunder

Bu önlemler, Avrupa Komisyonu’nun 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 55 oranında azaltma planının bir parçasıdır. Bizi hareket ettirmek, beslemek ve hatta ısıtmak için petrol, kömür veya gaz yaktığımızda üretilen bu emisyonlar, ormansızlaşmanın yanı sıra ana nedendir.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz