Türkler tepki gösterdi: Bu bir provakasyon

Reklam

Wiesbaden’de düzenlenen bir sanat etkinliği kapsamında şehrin göbeğine dikilen dev Erdoğan heykeli günün konusu oldu. Türkler, “Açık provokasyon” diye tepki gösterdi

Almanya’nın Hessen Eyaleti’nin başkenti Wiesbaden’in göbeğine, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 metre yüksekliğinde bir heykeli dikildi. Heykelin “Wiesbaden Biennale” isimli sanat etkinliği kapsamında “insanları tartışmaya sevketmek” amacıyla dikildiği belirtiliyor.

Türklerden tepki

Erdoğan heykelinin dikildiğini öğrenen Türkler, olayı “açık provokasyon” olarak nitelendirdi. Türk, Alman ve diğer milliyetlerden insanlar heykelle hatıra fotoğrafı çektirdi. İzin alınarak “Platz der Deutschen Einheit” meydanına konulan 2 ton ağırlığındaki heykelin pazar günü Biennale’nin sona ermesiyle kaldırılacağı açıklandı. Normalde heykel için üç ay izin alındığı öğrenildi.

Onclick Popunder

Biz izin verdik

Wiesbaden Belediyesi’nin bir sözcüsü, “Bize bir insan heykeli dikileceği konusunda bilgi verildi ve bunun için izin alındı. Biz de gereken izni verdik. Ama bize bunun bir Erdoğan heykeli olacağı söylenmedi” dedi.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz