En çalışkanı birinci nesil: Almanya’da en çok emekli maaşı Türkiye’ye gidiyor!

Reklam

Almanya’nın yurtdışına ödediği emekli aylıklarının en yükseği Türkiye’ye gidiyor. Çalışkanlığıyla dikkat çeken ilk nesil, ortalamanın iki katı üzerinde aylık alıyor.

Alman Emeklilik Kasası’nın en yüksek emekli aylıklarını Türkiye’ye havale ettiği ortaya çıktı. Almanya’dan Türkiye’ye toplam 70 bin aylık ödendiği, bunların ise yarısının, yani 35 bininin Almanya’ya 1960’lı yıllarda gelip emekli olduktan sonra Türkiye’ye yerlesen emeklilere havale edildiği bildirildi. Türk emekliye ödenen aylık ise en yüksek aylık olarak dikkat çekti.

İKİ MİSLİ MAAŞ

Onclick Popunder

Türk yaslılara ödenen aylık, yurtdışına havale edilen aylıkların iki mislinden bile daha fazla. Ortalama olarak Almanya’nın yurtdışındaki emeklilere aylık 305 euro ödediği açıklanırken, bu rakam Türk emeklilerde 660 euro olarak belirlendi. Bunun nedeni ise, birinci neslin uzun yıllar çalışmaları sayesinde emeklilik puanlarının yüksek olması. Türk emeklilerin maaşı, onların çalışkanlıklarını gösteriyor.

HEPSİNİ GEÇTİLER

Çünkü Almanya’da emekli aylıkları, çalışılan süre içinde elde edilen emeklilik puanlarına göre belirleniyor. Bu rakamlar, Türk emeklilerin, Almanya’ya gelen tüm diğer misafir isçi konumundaki yabancılardan daha fazla çalıştığını ortaya koyuyor. Örneğin Portekiz’den gelen göçmen isçilerin ortalama aylığı 500 euro olarak belirlenirken, Yunan, İspanyol ve İtalyan emeklilere ödenen aylıklar çok daha düşük.(Sabah)

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz