Fransa’da kalp krizi geçiren gence ambülans gelmedi, gittiği acilde beklerken öldü!

Reklam

Fransa’da 2010 yılında meydana gelen olayda, kalp krizi geçiren genç, ambülans gelmeyince kendi imkanlarıyla gittiği acilde beklerken hayatını kaybetti. Gencin annesinin açtığı dava 7 yıl sonra sonuçlandı. Mahkeme hastaneyi haklı buldu.

Fransa’nın batısındaki Angoulême’da 2010 yılının 26 Aralık gecesi yaşanan olayda, 24 yaşındaki gencin annesi 2 kez ambülansı arayarak oğlunun göğüs ve sol kolunda ağrı hissettiğini söyledi. Telefonun ucundaki doktorlar ise bunun gencin daha önce de yaşadığı gastritten kaynaklanabileceğini belirtti. Ambülans göndermeyi reddetti. Annenin 3’üncü kez aramasında ise oğlunu kendi imkanlarıyla acile götürmesini önerdiler.

Kendi imkanlarıyla gittiği acilde beklerken öldü

Daha sonra Angoulême Hastanesi acil bölümüne başvuran genç bekleme odasına alındı. Olaydan 20 dakika sonra ise bir sağlık görevlisi genci yerde hareketsiz yatarken buldu. Kalp krizi geçirdiği belirlenen genç olay yerinde hayatını kaybetti.

Onclick Popunder

Oğlunun ölümü sonrası acılı annenin başlattığı hukuk mücadelesi ise 7 yıl sonra sonuçlandı. 

Mahkeme hastaneyi haklı buldu: İhmal yok!

Angoulême Savcılığı tarafından açılan soruşturma sonrası 4 Nisan’da gerçekleştirilen duruşmada hakim hastaneyi haklı buldu. Mahkemede ambülans doktorlarının aldığı kararın yeterli olduğuna hükmedildi. Acildeki gencin bakımının üstlenmesinde de herhangi bir ihmal olmadığına karar verildi.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz