Fransa’da gündem Mehmet Yıldız: Haber kanalları videoyu tartışıyor

Reklam

Fransa’da yaşayan Mehmet Yıldız’ın “Fransız polisine Türk gencinden Osmanlı tokadı” başlığı ile yayınladığı video Fransa’da gündem olmaya devam ediyor.

Fransa’da yaşayan Mehmet Yıldız’ın “Fransız polisine Türk gencinden Osmanlı tokadı” başlığı ile yayınladığı Fransa’da tartışılmaya devam ediyor. Fransa’nın LCI’de bugün yayınlanan haberlerde, polisin gerçek olmadığı kaydedildi. Programda yapılan yorumda “Video üzerinde yapılan analizde, bunun bir aldatmaca olduğu ortaya çıkıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Videoya Fransız basını büyük ilgi gösterdi

Öte yandan Mehmet Yıldız’ın geçen hafta Facebook hesabından paylaştığı ve milyonlarca kişi tarafından izlenen video Fransa’nın gündeminde de önemli yer edindi. Ülkenin en köklü gazetelerinden Le Monde, Liberation gibi gazeteleri video ile ilgili yayınladıkları haberlerde videonun gerçek olmadığını dile getirdiler.

Onclick Popunder

Bu şekil müdahale prosedürlere aykırı

Polis derneği Mobilisation des Policiers en Colère’in(MPC) sosyal medya hesabından daha önce yapılan açıklamada da görüntülerin gerçek olmadığı duyurulmuştu. Açıklamada, videoda gösterilen polisin gerçek üniforma giymediğine dikkat çekilmiş, ayrıca polis yeleğinin ceplerinin boş olması, polis radyosunun bulunmaması gibi birçok detayın da olayın kurgu olduğunun kanıtı olarak göstermişti.

https://www.facebook.com/makro.yildiz/videos/2913035595378845/

Mehmet Yıldız’ın görüntüleri sosyal medyada büyük tartışmaya neden olmuştu. Görüntülerde Fransız bir polis memuru ile sosyal medyada yayınladığı videolar ile tanınan Yıldız arasında temizlik nedeniyle çıkan tartışma yer alıyor.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz