Fransa’da 2 Haziran’da tüm okullar açılıyor! Peki çocukları okula göndermek zorunlu mu?

Reklam

Fransa’da Mart ayından beri kapalı olan okulların bir bölümü 11 Mayıs’da açılmıştı. 2 Haziran’da da okulların tamamının açılacağı öğrenildi.

Fransa Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, amacın 2 Haziran’da okulların tamamını açmak olduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ilkokulların yüzde 80’inin 11 Mayıs’tan sonra açıldığı hatırlatıldı. Salı günü de tüm okulların açılmış olacağı hatırlatıldı.

Zorunlu değil!

Ancak çocukları okula göndermek şiddetle tavsiye edilse de zorunlu olmayacak. Çocuğunu okula göndermek isteyen ailelerin ise en azından haftanın bir bölümü çocuğunu okula göndermesinin önü açılacak.

Onclick Popunder

Öğretmenler aileleri arayacak

Bakanlıktan yapılan açıklamada da çocuğunu göndermeyen ailelerin endişelerini gidermek için okul yönetimi ve öğretmenlerin ailelerle iletişime geçeceği hatırlatıldı. Tüm çocukların okula gitmesinin öncelik olduğu bildirildi.

Öte yandan liseyi bitirme sınavı BAC’da da sözlü sınav iptal edildi. Onun yerine öğrencilerin yazılı sınava sokulacağı açıklandı.

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…

Yasal Uyarı! Arti33 İçerikleri Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapılamaz, Kanuna Aykırı Ve İzinsiz Olarak Kopyalanamaz.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz