Fransa’da 3 bölgede kırmızı alarm!

Reklam

Fransa’da koronavirüs salgınında vaka sayıları yeniden artışa geçti. Virüsün bulaşma oranı en yüksek olduğu 3 bölgede kırmızı alarm verildi.

Fransa’da koronavirüs salgınında başlayan artış devam ediyor. Ülkede salgının bulaşma oranının(RO) en yüksek olduğu 3 bölgede ise kırmızı alarm verildi. Fransa Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre le Centre-Val-de-Loire, Auvergne-Rhône-Alpes ve Occitanie bölgesinde virüsün bulaşma oranı arttı. Bu 3 bölgede yaşana artış nedeni ile kırmızı alarm verildi. Ülkenin Normandie hariç diğer bölgelerinde ise turuncu alarm verildi.

10 hasta 23 kişiye bulaştırıyor

Bakanlığın verilerine göre kırmızı alarm verilen bölgelerden Centre-Val-de-Loire’da virüsün bulaşma oranı 2,3. Bu da 10 hasta virüsü 23 hastaya bulaştırması anlamına geliyor. l’Auvergne-Rhône-Alpes’da virüsün bulaştırma oranı1 ,5, Occitanie’da ise 1,9.

Onclick Popunder
100 bin kişiden en yüksek vaka oranı olan bölgelerde turuncu alarm.

Vaka sayısında 9 bölgede turuncu alarm

100 bin kişiye düşen vaka sayılarında ise Nord, l’Ille-et-Vilaine, Sarthe, Île-de-France, le Rhône, la Haute-Savoie, la Haute-Garonne, le Gard, les Bouches-du-Rhône et les Alpes-Maritimes bölgelerinde turuncu alarm söz konusu. La Mayenne’de ise kırmızı alarm devam ediyor.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz