Fransa’da İçişleri Bakanı, Filistin’e destek gösterilerini yasakladı

Reklam

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, Kudüs’te olan gerginliklere yönelik protestoların yasaklanması kararını aldı.

Hürriyet’in haberine göre; Darmanin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, polis müdürlüğüne, başkent Paris’te cumartesi günü düzenlenmesi planlanan Ortadoğu’daki gerginlikle ilgili gösterilerin yasaklamasını talimatı verdiğini belirtti.

Onclick Popunder

2014’teki gösterilerde kamu düzenine ciddi tehdit oluştuğunu ifade eden Darmanin, polis müdürlükleri ve valiliklere tetikte ve sert olmaları talimatı verildiğini kaydetti.

Paris Valiliği de, İçişleri Bakanı’nın talebiyle Filistin’e destek gösterilerinin yasaklandığını açıkladı.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve insan hakları derneği, 15 mayıs cumartesi günü geniş katılımlı Filistin’e destek gösterisi yapmayı planlıyordu.

PARİS’TE YAPILMAK İSTENEN GÖSTERİ YASAKLANMIŞTI

Fransız polisi, İsrail’in Gazze ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarının protesto edilmesi ve Filistin’e destek verilmesi için başkent Paris’te yapılmak istenen gösteriyi yasaklamıştı.

Filistin yanlısı derneklerin çağrısıyla Paris’te Dışişleri Bakanlığı yanındaki Invalides Meydanı’nda toplanan protestocular kısa süre Filistin lehine slogan atmış, sonrasında polis göstericileri dağıtmıştı.

Fransa-Filistin Dayanışma Derneği (AFPS) Başkanı Heilbronn, gösteri sonrası Dışişleri Bakanlığına gitmiş, buradan çıkışta gözaltına alınmış, saatler sonra serbest bırakılmıştı.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz