Kendini “First Lady” Brigitte Macron’un yeğeni olarak tanıtan kişiye 1 euro ceza!

Reklam

Fransa’da kendini Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi, First Lady Brigitte Macron’un yeğeni gibi tanıtarak Farklı lüks kurum ve işletmelerdeki ayrıcalıklardan faydalanan bir kişiye bir yıl hapis cezası ayrıca 1 euroluk sembolik tazminat ödemesine karar verildi.

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı Özel Daire Müdürlüğü’nün adresini kullanarak oluşturduğu sahte bir mail hesabıyla çeşitli kurum ve işletmelerdeki lüks ayrıcalıklardan yararlanmak için kendisini Brigitte Macron’un yeğeni olarak tanıtan bir kişi Paris Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

Amacını özel bir statü kazanmak olarak açıkladı

Melbourne’da Formula 1 yarışları için VIP tribünü veya Air France’dan Club 2000 kartı almak için oluşturduğu sahte mail hesabı yoluyla yaptığı başvurularla ayrıcalık elde eden kişinin Macron’un kabine başkanı Pierre-Olivier Costa ile kabine direktörünün isim ve imzalarını da taklit ettiği ortaya çıktı.

Onclick Popunder

Cumhuriyet Savcısı 28 ay hapis cezası istemiyle hakkında mütalaa verdiği sanık amacının para kazanmak değil, lüks ve ayrıcalıklardan faydalanmak ve özel bir statü kazanmak olarak açıkladı.

Hakim, 1 euroluk tazminat ödemesine karar verdi

Paris Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, Brigitte Macron’un sahte yeğenini 9 ayı tecilli olmak üzere bir yıl hapis cezasına mahkum etti. Hakim,  daha önce 17 ayrı suçtan hüküm giyen şahısın davalı tarafa 1 euroluk sembolik tazminat ödemesi ile sanığın psikolojik tedavi görmesini de kararlaştırıldı. Sanık cezasını elektronik bileklik takmak suretiyle evinde geçirecek.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz