Fransa’da mecliste 100 Euro’luk yardıma kesin onay

Reklam

Fransa’da hükümetin benzin ve dizel fiyatlarındaki artış ile mücadele için yapacağı 100 Euro’luk yardım kesin olarak ulusal mecliste onaylandı.

Fransa’da senatoda iptal edilen, hükümetin akaryakıt ücretlerindeki artış nedeniyle vatandaşa yapacağı 100 Euro’luk yardım mecliste bir kez daha kabul edildi. Setanonun iptal etmesi sonrası yensinden çarşamba akşamı mecliste görüşülen yardıma milletvekilleri evet dedi. Böylece yaklaşık 38 milyonun faydalanması düşünülen 100 Euro’luk yardımın ödenmesi kesinleşmiş oldu.

100 Euro yardım yapılacak

Fransa’da hükümet, artan yakıt ve enerji fiyatlarına karşı, aylık geliri 2000 Euro ve altı olan tüm vatandaşlara tek seferlik 100 Euro ödeme yapılacağını duyurdu. Fransa’da 38 milyon insan hükümetin 100 Euro’luk yardım ödeneğinden faydalanacak.

Onclick Popunder

Fransa Başbakanı tek seferlik ödeme için hükümetin 3.8 milyar Euro ayırdığını söyledi.
Avrupa genelinde enerji fiyatları arttı. Enerji piyasasındaki durum tedarik zincirini etkilerken bazı ülkelerde yakıt sıkıntısı yaşanıyor.

Yardım ne zan yapılacak?

Maaşı 2 bin Euro’dan az olanların faydalanacağı yardımı, Aralık 2021 ile Şubat 2022 arasında yapacağı açıklandı. İlk ödeme aralık sonunda işletme sahiplerine yapılacak. Ödemeler daha sonra 2022 boyunca kamu çalışanları, öğrenciler ve emekliler olarak devam edecek.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz