Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre görevden affını istediği ve af talebi kabul edildiği belirtilen Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atandı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre; görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.
Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında “Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim.
Nureddin Nebati Twitter’dan paylaşım yaptı:
https://twitter.com/NureddinNebati/status/1466191820111716353?s=20
Nureddin Nebati kimdir?
Bakan Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü mezunu olan Nebati, yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı.
Nureddin Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı.
Bakan Nebati, AK Parti 4’üncü Olağan Kongresi’nde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak da 2014-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Bakan Nebati, 24’üncü dönem İstanbul, 25’inci dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı.












































