Fransa’da sağlık çalışanları maaşlarının iyileştirilmesi için sokağa indi

Reklam

Başkent Paris’te sağlık çalışanları, maaşlarının iyileştirilmesi ve kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle sokaklara döküldü.

Fransa’nın başkenti Paris’te sağlık çalışanları yine sokağa indi. Maaşlarının iyileştirilmesi için protesto yürüyüşü gerçekleştiren sağlık çalışanları, Sağlık Bakanı Olivier Veran ile  Cumhurbaşkanı Macron’u taleplerine duyarsız kalmakla suçladı.

“Bizler çalışmaktan yorulmadık”

Sağlık çalışanları, koronavirüs salgını nedeniyle kapasitelerinin üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bizler çalışmaktan yorulmadık ama hükümetin duyarsızlığı, hükümetin haklarımızı vermemesi bizleri çok yordu. Devlet hastanelerinde sağlık çalışanı yetersizliğinden birçok ünite kapandı. Hatta acil servisleri kapatmak zorunda kaldılar” ifadelerini kullandı.

Onclick Popunder

Protestolara bazı milletvekilleri de katıldı

Sağlık çalışanları hastanelerdeki personellerin yetersiz olduğunu söylerken, bazı hastanelerde yaşanan personel eksikliğinden dolayı hastalara gereken ilginin gösterilemediğini belirtti. Sağlıkçılar, Sağlık Bakanı Veran ile Cumhurbaşkanı Macron’un insanları evlerinde ölüme terk ettiklerini iddia etti. Protestoya bazı milletvekilleri de destek verdi.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz