Almanya’da “ırkçılık” var diyen Türk kızı işten çıkarıldı!

Reklam

Almanya’da öğretim görevlisi olan Bahar Aslan ırkçılıkla ilgili attığı tweet sonrası işinden çıkarıldı.

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde polis yüksekokulunda öğretim görevlisi olan Bahar Aslan, polis teşkilatındaki ırkçılara dikkat çeken bir tweet attı. Aslan tweete, “Ben veya arkadaşlarım, bir polis kontrolüne yakalanınca kalbimiz gümbür gümbür atmaya başlıyor. Çünkü güvenlik makamları içindeki kahverengi pislikler bizi korkutuyor. Bu sadece benim değil, bu ülkedeki birçok insanın gerçeği” yazdı.

“Polis kontrolünde kalbimiz gümbür gümbür atıyor”

Bu sözler sonrası Aslan, apar topar görevinden alındı. Bahar Aslan’ın iş akdinin tek taraflı olarak fes edilmesi Almanya’da tartışmalara neden oldu. Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Gökay Sofuoğlu da Aslan’a destek vererek, “Bir öğretim görevlisini görevden alanlar Almanya’daki ırkçılık sorununun bir parçasıdır” dedi.

Onclick Popunder

İş akdinin tek taraflı son verildi

Desteğin yanı sıra Aslan’ı hedef alan açıklamalar da ülke gündeminde yer aldı. NRW Polis Sendikası (GdP) Başkanı Michael Mertens ise, “Yapılan açıklamaların iş hukuku çerçevesinde kontrol edilmesi gerekir. Bu tür kamu açıklamaları yapan herkes toplumu bölmek istiyor. Yapıcı tartışma evet ama böyle değil” açıklamasını yaptı.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz