12 ortaokul öğrencisinin yüzleri, yapay zeka ile hazırlanmış müstehcen bir videoya monte edilerek sosyal medyada paylaşıldı. Aileler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Fransa’nın Manche bölgesindeki Saint-Hilaire-du-Harcouët kasabasında, 12 ortaokul öğrencisinin yüzleri yapay zeka ile oluşturulan müstehcen bir videoya monte edilerek sosyal medyada paylaşıldı.
Olay, özel bir okul olan Immaculée-Conception Ortaokulu öğrencilerini hedef aldı. Deepfake teknolojisi kullanılarak yapılan montaj, kız öğrencilerin sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflardan yararlanılarak hazırlandı.
Durumun ortaya çıkmasının ardından aileler ve okul yönetimi harekete geçti. Birçok aile polise suç duyurusunda bulundu ve savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Yetkililer, olayın okul içinde değil, tamamen sosyal medya üzerinden gerçekleştiğini belirtti.
Soruşturmayı yürüten Saint-Hilaire-du-Harcouët jandarması, mağdur öğrencilerle özel görüşmeler yaparak olayın detaylarını araştırıyor. Siber suçlarla mücadele ekipleri de sahte videoyu internette yayılmadan kaldırmak için çalışmalara başladı. Ancak uzmanlar, bu tür içeriklerin tamamen silinmesinin oldukça zor olduğunu ifade ediyor.
Yetkililer, çocukların sosyal medya hesaplarını gizli tutmaları gerektiği konusunda aileleri uyararak, gençleri internetin tehlikelerine karşı bilinçlendirme çalışmalarına hız verileceğini duyurdu.
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…











































