Fransa’da bir belediye, ülke savunmasına destek amacıyla her vatandaştan 10 Euro karşılığı toplam 64 bin Euro’yu devlete bağışlama kararı aldı. Karar, halkın görüşü alınmadan geçmesi nedeniyle tepki topladı.
Fransa’nın güneyindeki turistik Lavandou kentinde belediye meclisi, ülkenin savunmasına destek amacıyla devlet bütçesine 64 bin Euro bağış yapma kararı aldı. Bu miktar, şehirde yaşayan her vatandaştan sembolik olarak 10 Euro anlamına geliyor.
Karar, Belediye Başkanı Gilles Bernardi’nin (LR) önerisiyle geçtiğimiz hafta belediye meclisinde oylamaya sunuldu ve çoğunluk oyuyla kabul edildi. Başkan Bernardi, “Belediyemiz mali açıdan sağlıklı durumda. Vergileri yüzde 6 oranında düşürdük. Ülkemizin savunmasına katkı sunmak için böyle bir jest yapmak istedik,” açıklamasında bulundu.
Ancak karar kentte tartışmalara yol açtı. Bazı meclis üyeleri ve vatandaşlar, böyle önemli bir konuda halkın görüşünün alınmadan karar verilmesini eleştirdi. Karşı çıkanlar, “Savaş için bizden para isteniyor ama halkın alım gücü, güvenliği gibi daha acil meseleler görmezden geliniyor,” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Öte yandan bazı vatandaşlar, özellikle yaşlılar, kararın mantıklı olduğunu savunarak, “Ülke savunması hepimizi ilgilendiriyor, katkıda bulunmak mantıklı,” görüşünü paylaştı.
Belediyenin gönderdiği 64 bin Euro tutarındaki bağış, yaz aylarından önce devletin kasasına girecek. Her yıl tatilini Lavandou yakınlarındaki Brégançon Kalesi’nde geçiren Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, bu jestten dolayı belediyeyi ziyaret edebileceği konuşuluyor.9
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.











































