Fransa’nın Langeac kentindeki sığınmacı merkezinde yangın çıktı. 26 kişinin yaşadığı binada çıkan yangın sonucu 10 kişi yaralandı. Olayla ilgili bir zanlı gözaltının ardından tutuklandı.
Fransa’nın Haute-Loire departmanına bağlı Langeac kentinde, sığınmacı kabul merkezinde çıkan yangın büyük bir felaketi kıl payı önledi. 30 Mayıs Cuma gecesi, şehir merkezindeki binanın merdiven boşluğunda başlayan yangında 10 kişi yaralandı, bunlardan biri durumu ağır olmak üzere. Ancak son gelişmelere göre yaralıların tamamı hastaneden taburcu edildi.
Zanlı tutuklandı, olayın nedeni belirsiz
Yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Clermont-Ferrand Savcılığı’nın açıklamasına göre zanlı suçlamaları reddediyor. Şu aşamada olayın ırkçı ya da yabancı düşmanı bir saikle gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği netlik kazanmadı.
26 kişi tahliye edildi ve geçici olarak yerleştirildi
Yangın sırasında binada kalan 26 sığınmacı, güvenli şekilde tahliye edildi. Yaralılar tedavi altına alınırken, diğer kişilerden 10’u belediye kamp alanına, geri kalanlar ise merkezi işleten derneğin sağladığı geçici konutlara yerleştirildi.
“Faciayı kıl payı atlattık”
Haute-Loire Valisi Yvan Cordier, olayın ardından merkezi ziyaret ederek, “Bir faciayı kıl payı atlattık” açıklamasında bulundu. Cordier, devletin merkezin onarımı konusunda destek sağlayacağını açıkladı.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































