Fransa’nın Lyon kentinde bir tramvayda yaşanan cinsel saldırı davasında, Cezayir uyruklu ve yasa dışı şekilde ülkede bulunan 23 yaşındaki bir şahıs 1,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık ayrıca 5 yıl boyunca Fransa’ya giriş yasağı aldı.
Olay, Lyon’da gündüz saatlerinde kalabalık bir tramvay vagonunda meydana geldi. Genç bir kadın, tramvaydan indikten sonra pantolonunun arka kısmında şüpheli bir leke fark etti. Durumu hemen polise bildiren kadın, bu sayede olayın aydınlatılmasını sağladı.
Polis tarafından yapılan genetik analiz sonucunda lekenin failine ait DNA tespit edildi. Söz konusu DNA’nın, daha önce Fransa’da silah taşıma, isyana teşebbüs ve hırsızlık suçlarından sabıkalı olan 23 yaşındaki Cezayir uyruklu bir şahsa ait olduğu belirlendi.
İlginç savunma ikna etmedi
Sanık, mahkemede suçlamaları reddetti. Savunmasında, evde mastürbasyon yaptıktan sonra dışarı çıkmış olabileceğini ve mağdura “yanlışlıkla temas etmiş olabileceğini” iddia etti. Ancak savcılık bu açıklamayı ikna edici bulmayarak, “Bu bir matematik hesabı, fail kendisidir,” ifadelerini kullandı.
Olayın ardından ciddi travma yaşayan mağdur kadının, yaşadığı şoku atlatmak amacıyla Lyon’dan taşındığı bildirildi.
Hapis cezası, sınır dışı kararı ve tazminat
Lyon Ceza Mahkemesi, sanığa 1 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası verdi. Ayrıca, şahsa 5 yıl süreyle Fransa’ya giriş yasağı uygulanmasına ve ülkede yasa dışı bulunduğu için sınır dışı edilmesine hükmedildi. Şahsın halihazırda Fransız makamlarınca verilen “ülkeyi terk etme emri” (OQTF) kapsamında olduğu da belirtildi.
Sanığın, 2021’den bu yana Fransa ile Portekiz arasında gidip geldiği öğrenildi. Mağdura manevi tazminat olarak 800 Euro ödemesine de karar verildi.
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…











































