Fransa’da hava şartları bu hafta sonu da alarm veriyor. Météo-France, 21 Eylül Pazar günü için dört ili turuncu alarma geçirdi. Şiddetli yağış, dolu ve fırtına nedeniyle vatandaşların dikkatli olması isteniyor.
Fransa’da meteorolojinin son uyarı bültenine göre, Vaucluse ve Bouches-du-Rhône illerinde hem fırtına hem de sel riski nedeniyle turuncu alarm verildi.
Drôme sadece şiddetli yağış ve sel riski, Var ise saat 16.00’dan itibaren kuvvetli fırtına nedeniyle alarm durumuna geçti.
80 Litre Yağış, Dolu ve Elektrik Yüklü Fırtınalar Bekleniyor
Yetkililer, “hava koşullarındaki kötüleşme” ifadesini kullanarak özellikle Atlantik açıklarında etkili olan depresyonun Fransa iç kesimlerinde ciddi yağışlara yol açabileceğini belirtti. En riskli saatlerin henüz başlamadığı ifade edilirken, şu detaylar öne çıkıyor:
60 ila 80 litre/m² arasında yoğun yağış bekleniyor.
Vaucluse ve Bouches-du-Rhône’da sel riski çok yüksek.
Var bölgesinde büyük dolu taneleri ve şiddetli yıldırım aktivitesi bekleniyor.
Drôme için de su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
Yetkililerden Uyarı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın
Météo-France, vatandaşlara mümkünse dışarı çıkmamalarını, araçlarını ağaç altlarına park etmemelerini ve acil durumlar dışında yola çıkmamalarını tavsiye ediyor.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































