Fransa’nın Dijon kentindeki cezaevinde iki mahkum, dronla içeri sokulduğu değerlendirilen bıçaklarla parmaklıkları keserek kaçtı. Olay, ülkede cezaevi güvenliği ve aşırı doluluk tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.
Fransa’nın doğusundaki Burgonya bölgesinde bulunan Dijon Cezaevi, gece yarısı yaşanan film sahnelerini aratmayan firarla ülke gündeminin başına yerleşti. İlk belirlemelere göre drone ile cezaevine gönderilen bıçakları kullanan iki mahkum, hücre parmaklıklarını keserek iz bırakmadan kaçmayı başardı.
Mahkumlar Güvenlik Kameralarını Atlattı
Kaçan mahkumlardan birinin 19 yaşında olup cinayete teşebbüs ve suça teşvik suçlamalarıyla yargılandığı, diğerinin ise 32 yaşında ve eşine yönelik şiddet nedeniyle tutuklu bulunduğu belirtildi. İki mahkûmun, kameraların kör noktalarından yararlanarak cezaevi dışına ulaştığı aktarıldı.
Sendikadan Sert Tepki: “Aylarca Uyardık”
FO Adalet Sendikası, Dijon Cezaevi’ndeki güvenlik açıklarına uzun süredir dikkat çektiklerini vurgulayarak hapishane yönetimini eleştirdi. Sendikadan yapılan açıklamada, “Aylarca uyardık ancak yönetim sahadaki gerçekleri görmezden geldi” ifadeleri kullanıldı.
Peş Peşe Yaşanan Firarlar Dikkat Çekiyor
Dijon’daki firar, Rennes-Vézin Cezaevi’nde bir mahkumun gezinti sırasında kaçmasının hemen ardından gerçekleşti. Adalet Bakanı Gérald Darmanin, bu olay sonrasında cezaevi müdürünü görevden almıştı.
Cezaevlerinde Aşırı Doluluk Alarmı
Adalet Bakanlığı verilerine göre Fransa’da cezaevlerinin kapasitesi 62 bin 509 olmasına rağmen mahkum sayısı 85 binin üzerinde. Doluluk oranı ülke genelinde yüzde 135,9’a, bazı cezaevlerinde ise yüzde 200’ün üzerine çıkmış durumda.
Fransa, art arda yaşanan firar olaylarının ardından hem cezaevi güvenliğini hem de aşırı yoğunluk sorununu masaya yatırmaya hazırlanıyor.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































