Fransa’da iş kurup düzenini oturtan bir gurbetçi, vatan hasretiyle Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Ancak İstanbul ve memleketinde geçen yılların ardından aile içindeki uyum sorunları ve çocukların eğitimi ağır bastı… Ve 5 yıl sonra yeniden Fransa’ya dönüş kararı alındı.
2005 yılında aile birleşimi yoluyla Fransa’nın Paris şehrine yerleşen Ispartalı gurbetçi Ahmet Demir, yıllar içinde dilini öğrenip kendi işini kurarak maddi anlamda rahat bir hayat kurdu. Ancak tüm bu imkanlara rağmen gurbet duygusunu bir türlü aşamadı.
Paris’te açtığı kebap dükkanıyla işlerini büyüten Demir, uzun süreli birikimin ardından radikal bir karar aldı ve ailesiyle birlikte Türkiye’ye kesin dönüş yaptı.
Türkiye’ye dönüşle başlayan yeni hayat
2015 yılında İstanbul’a yerleşen Demir, burada farklı iş kollarında şansını denedi. Ardından memleketi Isparta’ya taşınarak daha sakin bir hayat kurmayı hedefledi.
Ancak Türkiye’de kurulan yeni düzen, beklenildiği gibi kolay olmadı. Özellikle çocukların eğitim sistemi ve sosyal çevreye uyumu, ailenin en büyük sınavı haline geldi.
Aile uyum sağlayamadı
Geçen yıllar içinde en büyük zorluk çocukların adaptasyon sürecinde yaşandı. Eğitim sistemi, sosyal çevre ve yaşam tarzındaki farklılıklar, ailenin yeniden karar almasına neden oldu.
Demir, bu süreci şu sözlerle özetledi:
“Biz alışırız dedik ama çocuklar için durum farklıydı. Onların geleceği her şeyden daha önemli.”
5 yıl sonra geri dönüş kararı
Türkiye’de yaklaşık 5 yıl geçiren aile, sonunda kritik bir karar aldı. Çocukların eğitimi ve geleceği için yeniden Fransa’ya dönme kararı verildi.
Böylece bir zamanlar “kesin dönüş” olarak görülen karar, yerini yeniden göçe bıraktı.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.












































