Fransa’da iki kişi, çalınan kimlik bilgileriyle 75 farklı Aile Yardım Fonu’nda (CAF) 1.018 sahte sosyal yardım dosyası oluşturarak yaklaşık 190 bin Euro haksız kazanç elde etti.
Fransa’da sosyal yardımları hedef alan benzeri görülmemiş bir dolandırıcılık ağı çökertildi. Nanterre Mahkemesi, DarkWeb üzerinden satın aldıkları çalıntı kimliklerle Fransa Ulusal Aile Yardım Fonu (CAf) sistemine sızarak 190 bin Euro değerinde sosyal yardım vurgunu yapan iki dolandırıcı hakkında hapis ve para cezası kararı verdi.
DarkWeb’den Çalıntı Kimliklerle 1018 Sahte Dosya
Olayın detayları, Temmuz 2024’te çeşitli CAF merkezlerindeki dolandırıcılık tespit uzmanlarının olağandışı profilleri fark etmesiyle ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında, siber saldırılarla ele geçirilen ve DarkWeb’de satılan kişisel verilerin kullanıldığı tespit edildi.
Şüphelilerin, 10 ay gibi kısa bir sürede birbirine benzeyen e-posta adresleri ve İngiltere merkezli dijital banka hesapları üzerinden tam 1018 adet sahte RSA başvuru dosyası oluşturduğu belirlendi.
Cnaf Sistemi Ödemeleri Bloke Etti
Art arda gelen şüpheli başvuruların ardından Cnaf bünyesindeki Ulusal Dolandırıcılıkla Mücadele Servisi (SNLFE) hızla harekete geçerek ulusal çapta bir güvenlik protokolü başlattı.
Sahte dosyaların kapatıldığını fark eden dolandırıcılar, farklı departmanlarda yeni dosyalar açarak izlerini kaybettirmeye çalışsa da, 400 bin Euro’yu aşan teşebbüsün yarısı yetkililer tarafından bloke edildi. Ancak sistem durdurulana kadar 190 bin Euro’luk bir meblağ dolandırıcıların hesaplarına aktarıldı.
Hapis ve Geri Ödeme Cezası
Geniş çaplı soruşturmanın ardından yakalanan iki şüpheli, 9 Haziran 2026 tarihinde Nanterre Asliye Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Organize dolandırıcılık suçundan yargılanan birinci sanık, ikisi ertelenmeli olmak üzere üç yıl hapis ve 6 bin Euro para cezasına çarptırıldı.
Suç ortağı ise 12’si ertelenmeli olmak üzere 18 ay hapis ve 4 bin Euro para cezası aldı. Mahkeme ayrıca, her iki suçlunun da haksız yere elde ettikleri 190 bin Euro’nun tamamını devlete geri ödemesine hükmetti.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.











































