İstanbul’un Fatih ilçesinde gurbetçi anne, baba ve iki çocuğun zehirlenme şüphesiyle yaşamını yitirdiği olayla ilgili davada mahkeme kararını açıkladı. İlaçlama şirketinin sahibi ile oğluna 18’er yıl, otel sahibine ise 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Fatih’te anne, baba ve 2 çocuğun zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin davada ilaçlama şirketi sahibi ve oğluna 18 yıl hapis cezası verildi.
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 4’ü tutuklu 6 sanık ile tarafların avukatları ve hayatını kaybeden Böcek ailesinin yakınları katıldı. Duruşmayı çok sayıda yabancı basın mensubu da takip etti.
“Verilen Cezalar Acımızı Dindirmeyecek”
Maktul Çiğdem Böcek’in annesi Aysu Çelik, acısının asla dinmeyeceğini belirterek, sanıkların gereken cezaları almasını istedi.
Maktul Servet Böcek’in babası müşteki Yılmaz Böcek de sanıkların ceza almalarının acılarını dindirmeyeceğini ancak tek dileklerinin en üst sınırdan ceza verilmesi olduğunu ifade etti.
Otel sahibi tutuklu sanık Hasan Oğlak, savunmasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilediğini ve çok üzgün olduğunu söyledi.
İlaçlama firmasının sahibi ile oğluna 18’er yıl hapis cezası
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, ilaçlama firmasının sahibi sanık Zeki ve oğlu Serkan Kışı’yı “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan alt sınırdan uzaklaşarak, iyi hal indirimi uygulamadan 18’er yıl hapis cezasına çarptırdı.
Heyet, otel sahibi Hakan Oğlak’ı “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 13 yıl 4 ay, ilaçlamayı yapan sanık Doğan Cağferoğlu’nu da 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına mahkum etti.
Otel çalışanları Muhammad Moeen Ud Dın Chıshtı ve Rustemsha Batyrov ise beraat etti.











































