Almanya’dan İstanbul’a tatile giden Böcek ailesinin ölümüne ilişkin Adli Tıp raporu tamamlandı. Raporda, dört kişilik ailenin böcek ilacı kaynaklı zehirlenme nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.
İstanbul Fatih’te yaşanan trajediyle ilgili soruşturma ilerlerken Böcek ailesinin ölüm nedeni netleşti. Anne, baba ve iki çocuğun yaşamını yitirdiği olayda Adli Tıp Kurumu kesin bulguları kamuoyuyla paylaştı.
Kesin ölüm nedeni belirlendi
Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan açıklamada, dört kişilik ailenin böcek ilacı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Raporda, fosfin gazına bağlı zehirlenmeyi işaret eden güçlü bulguların tespit edildiği vurgulandı.
Rapor savcılığa sunuldu
Kuruma ait otopsi raporu dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Belgelerde, aile bireylerinin tamamının aynı kimyasal etkiyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Soruşturma, zehirlenmeye yol açan koşulların ayrıntılarını ortaya çıkarmak üzere sürüyor.
Soruşturma kapsamında 10 tutuklama
Olayla ilgili ilk aşamada gözaltına alınan 11 şüpheliden 8’i tutuklanmıştı. Daha sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan otel sahibi ile bir çalışanının da tutuklanmasıyla toplam sayı 10’a yükseldi. Yetkililer, ihmallerin ve sorumlulukların belirlenmesi için incelemelerin devam ettiğini aktardı.
Otel sahibinden savunma: “Sorumluluk ilaçlama firmasında”
Otel sahibi Hakan O., sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir otelde bulunmadığını, ilaçlama talimatını sadece çalışanlarının ilettiğini söyledi. İlaçlama yapılan odanın kapalı tutulduğunu, ölen ailenin başka bir odada kaldığını belirterek suçlamaları reddetti.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































