İngiltere merkezli düşük maliyetli hava yolu şirketi EasyJet, Bristol ve Manchester çıkışlı İstanbul seferleri, Mart 2026’dan itibaren sona erecek.
EasyJet, Bristol–İstanbul ve Manchester–İstanbul hatlarında şu anda haftada üç sefer düzenliyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yapılan uçuşlar, 2026 yaz sezonuna girilmeden önce sonlandırılacak.
Beklenen doluluk oranını yakalayamadı
Havayolu yetkilileri kararın gerekçesine dair resmi bir açıklama yapmazken, sektörel değerlendirmelere göre EasyJet’in iki hattan çekilmesinde Pegasus ve Türk Hava Yolları ile yaşanan rekabetin yanı sıra, beklenen doluluk oranlarının yakalanamamasının etkili olduğu belirtiliyor.
Avrupa içi uçuşlara odaklanacak
Uzmanlara göre EasyJet, pandemi sonrası yeniden şekillenen pazar koşullarında kârlılığı düşük rotalardan çekilip, Avrupa içi tatil destinasyonlarına odaklanmayı tercih ediyor.
EasyJet, Türkiye pazarındaki bu daralmayı, Avrupa’nın farklı bölgelerinde yeni hatlarla dengelemeyi planlıyor.
Yeni hatlar açılacak
Şirket, 2026 yılında Birmingham–Roma, Edinburgh–Ljubljana, Bristol–Reus ve Bristol–Selanik olmak üzere dört yeni rotayı hizmete açacak.
Birmingham–Roma hattı 5 Mart 2026’da, Edinburgh–Ljubljana hattı 4 Nisan’da, Bristol–Reus hattı 25 Haziran’da ve Bristol–Selanik hattı 27 Haziran’da başlatılacak.
Pegasus ve THY İngiltere uçuşlarını artıracak
EasyJet’in bu kararı, İngiltere–Türkiye hattında faaliyet gösteren yabancı havayollarının sayısında azalma anlamına geliyor. 2026 itibarıyla İstanbul pazarında, İngiltere çıkışlı direkt uçuşlarda Türk Hava Yolları ve Pegasus’un ağırlığının daha da artması bekleniyor.













































